Ана Фенингер от Австрия води след първия манш на алпийската комбинация в Банско за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени. Надреварата постоянно търпи промени заради мъглата. Все пак обаче първият манш се проведе, като единствената българка - Мария Киркова, не успя да финишира заради падане в горната част на пистата "Марк Жирардели".

Състезанието трябваше да започне в 10:00 часа, но беше отложено за 11:30 часа. След това то беше прекъсвано няколко пъти поради гъстата мъгла, но все пак всички състезателки успяха да се спуснат по трасето.

Както е известно, супергигантските слаломи, които трябваше да се проведат в петък и събота бяха отложени или отменени заради мъглата в Банско.

Фенингер записа време от 1:12.73 мин. Втора на 45 стотни остана лидерката в генералното класиране за Световната купа за сезона Тина Мазе. Словенката, очевидно недоволна от представянето си, отказа да се яви пред репортерите веднага след финала си.
 
Трето време даде Никол Хосп (Австрия) - на 59 стотни зад Фенингер. Звездата Линдзи Вон се нареди чак 24-а на 2,57 минути зад Фенингер. Американката се спусна предпазливо и се оплака, че е имала лоша видимост.

Вторият манш - слаломът, е предвиден да започне в 14:45 часа.