Юзуру Ханиу постави три световни рекорда на ЕнЕйчКей Трофи в Япония, пише Красивата страна на спорта. В петък в кратката програма и днес във волната и общия сбор 20-годишният състезател показа, че към момента е недостижим. За волната си програма Юзуру получи 216.07 точки, с невероятните 118.87 за технически елементи. Сборът му е 322.40 точки.

За сравнение предишните рекордни за волна програма и сбор на Патрик Чан от Ерик Бомпар Трофи през 2013 година бяха 196.75 и 295.27 точки. Така новият рекорд за сбор е подобрен с над 27 точки.

Ханиу започна изпълнението си по музика от японски филм с четворни салхов и тулуп, последвани от троен флип. Във втората част последваха комбинации четворен-троен тулуп, троен аксел с двоен тулуп, втори троен аксел в комбинация, ритбергер и луц. Възпитаникът на Брайън Орсър получи и максимално ниво 4 за четири от петте елемента.

Втори също с много силен резулат – 266.43 точки завърши талантът от Китай Боян Дзин, с нов успешен четворен луц. Трети е друг представител на домакините Такахито Мура 242.21 точки.

В класирането следват Грант Хочщейн (САЩ), Кейджи Танака (Япония) и Константин Меншов (Русия).