Легендарният руски хокеист Вячеслав Фетисов не успя да се поздрави с победа при завръщането си на леда на 51-годишна възраст. Той игра за ЦСКА (Моска), клубът на който е президент, при загубата с 2:3 (0:0, 0:3, 2:0) от СКА (Санкт Петербург) в мач он КХЛ (Континенталната хокейна лига).

Ветеранът не допусна сериозни грешки при престоя си на площадката. През първата част дори пресече противников пас и направи боди чек на Петър Чаянек. В първите 20 минути Фетисов се появи на леда 6 пъти, през вторите – пет, а през третата част – 3 пъти.

„Много съм щастлив. Благодаря на съдбата, че след 20 години отново облякох екипа на ЦСКА и играх с млади и перспективни играчи. Колкото до мача – през първия период всичко бе нормално, но след това имах лош сблъсък и получих проблем в коляното”, заяви Фетисов.

„Разбира се, че ми липсваше игрова практика, тъй като в последните 10 години играех само в нападение. Усетих липсата на старите навици на играта в защита. А сега и ритъмът е друг, но се стараех да се държа. Това със сигурност е последният мач, в който ще играя. Имаме достатъчно млади момчета в отбора и те трябва да получат шанс”, разкри легендарният защитник от времето на СССР./БЛИЦ