Финалистът от миналия сезон на КХЛ Лев (Прага) няма да участва в следващия сезон на Лигата заради финансови проблеми, твърдят руските медии.
 
Клубът така и не е успял да намери необходимото финансиране за новия сезон и е взел решение да напусне шампионата. Не е ясно бъдещето на Лев. Тимът от Прага загуби финалната серия на КХЛ с 3:4 от Металург (Магнитогорск).
 
„Към момента се водят преговори за бъдещето на клуба в КХЛ и въобще. Още нищо не е окончателно. До края на седмицата ще има повече яснота. Ситуацията в Прага е сериозна и е бива да изключваме най-лошия вариат“, заяви президентът на КХЛ Александър Медведев.
 
Още няколко клуба от КХЛ имат финансови проблеми. За тях се счита, че може да започнат първенството, но не е ясно дали ще го завършат. За момента е ясно, че шампионата ще стартира без Спартак (Москва) и Донбас (Донецк).
 
Московският клуб едва завърши миналия сезон заради финансови проблеми. Тимът от Донецк пък е със замразено членство за един сезон заради размирната ситуация в източната част на Украйна. Три нови клуба пък се присъединяват към КХЛ за сезон 2014/15 – Йокерит (Хелзинки), ХК Сочи и Лада (Толиати).