Мари Лауканен спечели спринта на 7,5 километра от стартовете за Световната купа по биатлон в Холменколен (Норвегия). 29-годишната финландка не допусна грешка при двете стрелби и финишира за 20:33.5 минути. Това е първи успех в кариерата й.

Втора на 7.9 секунди завърши французойката Жюстин Бреза, която изравни най-доброто класиране в кариерата си от Поклюка (Словения) по-рано през сезона. Друга французойка Ане Бескон е трета на 23.1 секунди също без грешка при стрелбата.

Чехкинята Габриела Коукалова финишира четвърта на 37.4 секунди с една грешка и триумфира в малкия кристален глобус в дисциплината с 377 точки. Тя се възползва от слабото представяне на носителката за Световната купа за сезона Лаура Далмайер. Германката завърши едва 31-а в Холменколен след три грешки при стрелбите и остана на 5 точки след чехкинята.

Българките завършиха извън първите 70 състезателки, а най-добре се представи Емилия Йорданова на 77-а позиция с три пропуска и на 3:23.6 минути след победителката. Десислава Стоянова направи пет грешки при стрелбите си и остана 91-а на 4:22.3 минути след победителката, а Стефани Попова с четири грешки финишира 98-а на 4:43.4 минути от Лауканен.

Лаура Далмайер има 1147 точки и е недостижима на върха в генералното класиране за Световната купа, следвана от Коукалова с 1013 точки и финландката Кайса Мекерейнен с 897 точки.