Флорида Пантърс победи Вашингтон Кепитълс след рекорд по изпълнение на дузпи в историята на НХЛ. „Пантерите“ се наложиха с 2:1, като редовното време и продължението завърши 1:1.
 
Дерек Макензи даде аванс на Флорида в средата на първата част, а Трой Брауър изравни за столичния тим пет минути преди края на втората третира. Последва изпълнението на общо 40 дузпи, в които Пантърс се наложи с 6:5.
 
Предишният рекорд по изпълнение на дузпи също беше с участието на Вашингтон Кепитълс, които на 26 ноември 2005 г. отстъпиха на Ню Йорк Рейнджърс след изпълнението на общо 30 дузпи.
 
Ник Бюгстад беше точен при победното изпълнение на Флорида Пантърс. При първото си изпълнение на дузпа той пропусна. Точни за „пантерите“ бяха още Юси Йокинен, Дейв Боланд, Дерек Макензи, Шон Бергенхайм и Дилан Олсен.
 
Александър Овечкин, Брукс Лейч, Джоел Уорд, Джон Карлсън и Брукс Орпик вкараха за Вашингтон Кепитълс при дузпите. Вратарят на столичани Брендън Холтби завърши мача с 28 спасявания в редовното време и продължението. Роберто Луонго отрази 23 удара към вратата на Флорида Пантърс.