Габриела Пападакис и Гийом Сизерон (Франция) спечелиха краткия танц на Европейското първенство по фигурно пързаляне, което започна в сряда в Стокхолм (Швеция), пише Красивата страна на спорта. Малки медали спечелиха Елена Илиних/Руслан Жиганшин (Русия) и Анна Капелини/Лука Ланоте (Италия).

На пръв поглед победата на младите французи е изненада, но не и за тези, които следят красивия спорт отблизо този сезон. Пападакис и Сизерон записаха два успеха в Гран при сериите и взеха бронза от финала, където станаха най-добре класиралата се европейска двойка. В Стокхолм те водят със 71.06 точки.

С най-силна оценка за техника и общо 69.94 временно втори са Илиних и Жиганшин. Двойката, която беше събрана от неволята през лятото, прави чудеса за съвсем кратък период. Енигма бяха европейските първенци Капелини и Ланоте, които играха с перфектен синхрон и са трети с 69.63 точки. Тези три двойки ще спорят за титлата.

Топ 6 допълват Александра Степанова/Иван Букин (Русия), Федерика Теста/Лукаш Шоли (Словакия) и Сара Хуртадо/Адриа Диас (Испания). Едва десети са бронзовите медалисти от миналата година Пени Куумс и Никлас Бъкланд (Великобритания).