Георги Михайлов направи най-доброто класиране от българите на зимните младежки олимпийски игри в Инсбрук. Талантливият сноубордист успя да влезе във финала на дебютната дисциплина слоупстайл. Най-доброто си спускане от общо четирите, които имаше в програмата, той направи в квалификацията, където събра 65 точки. Ако беше повторил този резултат, можеше да попадне в десетката.

"Като цяло съм доволен, защото целта ми беше да вляза на финала", каза 17-годишният ни представител, който от три години живее в Австрия и тренира основно с австрийски треньори.

"В самия финал не показах най-доброто, но все пак съм доволен от класирането. В крайна сметка най-важното за нас е да се забавляваме. Участието на олимпийски игри е невероятно изживяване и благодаря на Българската федерация по ски, че имах възможност да бъда част от това", добави пред сайта на БОК Михайлов.

Титлата при момчетата спечели канадецът Михаел Чикарели.

Смесената щафета на България в биатлона в състав Кадева, Георгиева, Пълевски, Шехтанов зае 15-о място, като единствено Даниела Кадева не допусна грешки в стрелбата. Най-коментираният момент в състезанието е дисквалификацията на тима на Русия, завършили втори надпреварата. Причината е грешка след предаването от първи на втори пост. Шампиони в атрактивната дисциплина са германците.

Георги Нушев не успя да завърши първия манш в гигантския слалом при алпийците.