Германия ще бъде представена от 151 спортисти на зимните олимпийски игри в Сочи от 7 до 23 февруари. Със спортистите ще пътуват 171 треньори и официални лица.

76 от немските спортисти ще са мъже, а останалите 75 са жени. Допълнително в отбора могат да попаднат още четирима човека, ако спечелят квоти в дисциплините фрийстайл и сноуборд.

В немския тим изпъкват имената на златните медалисти от 2010 година във Ванклувър Мария Хьофъл-Рийш, Виктория Ребенсбург (ски-алпийски дисциплини), Клаудия Нистад (крос-кънтри), Еви Захенбахер-Щеле (биатлон), Татяна Хюфнер и Феликс Лох (шейни). Най-младият спортист в Бундестима е 15-годишната състезателка в ски-скоковете Янина Ернст, а най-възрастен е 48-годишният Йон Яр в кърлинга.

От Германския олимпийски комитет обявиха, че основната цел е попадане сред първите три нации в крайното класиране по медали.

Преди четири години Германия имаше 153 спортисти на игрите в канадския град Ванкувър и спечели 30 медала, като 10 от тях бяха златни. Тогава страната зае второ място в класирането по медали след домакините от Канада.