Женската щафета на Германия триумфира на 4 по 6 километра по време на световното първенство по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

Лаура Далмайер, която спечели преди това златни медали в индивидуален старт, преследване и смесена щафета, заедно със съотборничките си Ванеса Хинц, Марен Хамершмид и Франциска Хилдебранд използваха общо девет допълнителни патрона и финишираха с време 1:11:16.6 часа. Германките победиха с 6.4 секунди олимпийските шампионки от Украйна, за които стартираха Ирина Варвинец, Юлия Джима, Анастасия Меркушина и Олена Пидрушна. Те използваха четири допълнителни патрона, за да завършат на 8.1 секунди пред французойките Ане Шевалие, Селия Аймоние, Жюстин Бреза и Мари Дорен-Абер.

Това беше четвърти златен медал за Далмайер преди последното състезание на световното първенство - масов старт. Тя има и сребро в дисциплината спринт. След финала в щафетата обаче Далмайер получи пристъп на слабост и по време на пресконференцията й прилоша, като се наложи и намесата на лекаря на тима.

Българките Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Даниела Кадева завършиха на предпоследно място. Попова беше изпреварена от Хилдебранд след втората си стрелба и изостана с една обиколка. Българките направиха четири наказателни обиколки.