Голът на легендарния шведски хокеист Петер Форсберг във вратата на Канада на финала на олимпийските игри в Лилехамер през 1994 година ще бъде увековечен на пощенска марка. Швеция печели първата си олимпийска титла през въпросната година, а срещата с „кленовите листа” завършва 2:2 в редовното време след три третини.

В продълженията също не падна гол и дузпите определят кой тим да спечели златния медал. При последното изпълнение за шведите 20-годишният тогава Форсберг с технично движение залъгва вратаря на канадците Кори Хирш и вкарва в опразнената мрежа, донасяйки олимпийската титла за страната си.

Традицията в Швеция е върху пощенските марки да се поставят само ликовете на хора от кралското семейство, като изключенията са музикалната група "Абба", ски бегачът Ингемар Стенмарк и тенисистът Бьорн Борг.

В своята кариера като хокеист Форсберг е спечелил почти всичко. Той е част от "Тройния златен клуб" с олимпийска и световна титла и „Купа Стенли" и единственият швед, успявал да дублира трите отличия. Той е осми във вечната класация по точки средно на мач с 1,250, изоставайки единствено от Уейн Грецки, Марио Лемьо, Майк Боси, Сидни Кросби, Боби Ор, Марсел Дион и Питър Щастни.