Броят на участниците в Континенталната хокейна лига през следващия сезон може да се попълни с отбор от Норвегия, съобщава Hockeynytt. Както е известно, от следващата есен участие в КХЛ започва финландският Йокерит, а се очаква това да сторят тим от Швеция и един отбор от Сочи.
 
Окончателното решение за норвежкия участник ще бъде взето до 1 ноември. Съставът на тима ще бъде събран от най-добрите играчи от местното първенство. Бюджетът ще бъде около 15-20 милиона долара. Около 60% от него ще бъде финансирана от „Газпром“, а останалата част от норвежки компании.
 
„Ще ни бъде интересно да изслушаме предложението на КХЛ, но още нищо не е решено. За този отбор ще трябва съвременна зала, която отговаря на изискванията, и стабилно финансиране. Идеята изглежда много интригуваща, но за момента няма нищо сигурно“, заяви генералният секретар на Норвежката хокейна асоциация Йон Хаукеланд.
 
„Знам че са водени преговори с отбори от Милано, Берлин, Париж и Лондон. От гледна точка на сегашния момент тези варианти изглеждат по-осъществими, отколкото с отбор от Норвегия. От друга страна всичко е възможно в КХЛ. Не съм предполагал, че хърватският тим Медвешчак ще стартира участие в шампионата. Очаквам срещата с представителите на КХЛ“, допълни Хаукеланд.