Елене Гедеванишвили поведе след краткия танц на Скейт Канада, второ състезание от веригата Гран при за сезона. Грузинката изненада специалисти, фенове и самата себе си с изпълнението си, за което получи 60.80 точки. След края на програмата по музика от “Списъкът на Шиндлер” тя се разплака от щастие, след което показа и танц на радостта. Досега най-големите успехи на родената на 7 януари 1990 година в Тбилиси състезателка бяха два бронзови медала от европейски първенства.

Неочаквана фигуристка заема временно и второто място. Това е представителката на домакините Кетлийн Озмънд, която получи 60.56 точки. За родената през 1995 година Озмънд това е едва трето състезание при жените.

Във временното подреждане трета е рускинята Ксения Макарова с 58.56 точки. 20-годишната състезателка е дъщеря на бронзовите медалисти при спортните двойки от Олимпиадата в Сараево през 1984 година Лариса Селезнева и Олег Макаров.

Три състезателки разочароваха с представянето си. Бронзовата медалистка от последното световно първенство и ветеранка в дамското пързаляне Акико Сузука (Япония) е пета с 55.12 точки, въпреки чистото си изпълнение. Сензацията от миналогодишните серии Гран При Елисавета Туктамишева (Русия) е шеста с 55.10 точки и наказание за падане. Девета се нареди голямата надежда на САЩ Грейси Голд с 52.19 точки. 17-годишната състезателка е актуална световна шампионка при девойките и втора от силното състезание “Четирите континента”.

Тази нощ в Уинздор продължава надпреварата с кратките програми при спортните двойки, мъжете и танцовите двойки./БЛИЦ