Българската ски федерация се сдоби с нов спонсор. След като вчера бе подписан договор с “М-Тел”, днес и автомобилният гигант “Ауди” парафира с БФСки.

Договорът за партньорството беше подписан от Цеко Минев, председател на Ски федерацията и Томас Рушицка, изпълнителен директор на “Порше България”. Споразумението е с продължителност от 3 години.

Като специални гости на събитието присъстваха редица популярни наши ски състезатели, сред които изключително успешните ни сноубордисти Александра Жекова, Радослав Янков и Иван Ранчев, както и треньорите им Виктор Жеков и Атанас Петров.

От отбора по ски алпийски дисциплини Мария Киркова, Силвия Маджарска, Георги Георгиев, Светослав Георгиев, Кирил Манолов, Никола Чонгаров и техните треньори Грегор Костомай, Захарин Гривев и Иван Конярски. На събитието бе и младият състезател по ски-скокове Владимир Зографски и треньорът му Емил Зографски.

Като официален спонсор на БФСки “Ауди” ще предостави 9 автомобила за нуждите на състезателите и тренировъчния екип - седем от автомобилите са високо проходимите Audi Q5, а останалите два автомобила са Audi A3 Sportback./БЛИЦ