Даниела Стоева не преодоля квалификациите на Световното първенство по фигурно пързаляне в Ница (Франция). Държавната шампионка е 30-а от 33 състезателки в пресявките. Както е известно двойките Александра Чистякова/Димитър Личев и Елизабета Макарова/Лери Кенчадзе също се провалиха.

18-годишната софиянка получи 56.38 точки за кратката си програма и остана много далеч от класиране за самото състезание. Въпреки това състезателката получи най-високата оценка в кариерата си, като досега имаше върхов резултат 49.10 точки.

Първите 12 от квалификациите се класираха за кратката програма. С най-висока оценка е британката Джена Макоркъл – 95.63 точки. Голямо разочарование понесе четвъртата от Европейското първенство Полина Корбейникова. Рускинята се нареди едва седма.

Фаворитки за титлата са японките Мао Асада (шампионка от миналата година) и Акико Сузуки, европейската шампионка Каролина Костнер (Италия), рускините Алена Леонова и Ксения Макарова и американките Алиса Чизни и Ашли Уагнър.

В 18,30 часа днес започват квалификациите при мъжете. Последният български представител е 20-годишният Манол Атанасов, който е с шести стартов номер. 28 състезателя се борят за 12 места, които дават право за участие в кратката програма на основната надпревара. Шампион при мъжете от миналата година е канадецът Патрик Чан.