18-годишният Боян Дзин от Китай записа името си в историята на фигурното пързаляне. Той стана първият състезател, изпълнил четири четворни скока, пише Красивата страна на спорта. Във волната програма на Купата на Китай вчера той направи и историческа комбинация четворен луц с троен тулуп и записа най-силния точков резултат за комбинация – 19.19 точки срещу 19 за четворен тулуп с два тройни на Кевин ван дер Перен (Белгия) от Световното през 2010-а. Състезанието от Гран при сериите беше спечелено от световния шампион Хавиер Фернандес.

Дзин събра 99.60 точки за технически елементи на волната си програмата, която откри с перфектен четворен луц, падна на четворния салхов и имаше грешчици в двата четворни тулупа. Към уникалното му представяне се добавят и шест тройни скока, от които два аксела. Компонентите на програмата му обаче го оставиха на второ място за деня и втори в турнира със сбор от 261.23 точки.

С много силна откъм компоненти програма Фернандес спечели състезанието и получи сбор от 270.55 точки. Под звуците на Франк Синатра той също се представи отлично в техническо отношение с три четворки скока, падайки на втория салхов, но вече по традиция не успя при тройния луц и изпълни само двоен. И докато досега той печелеше с елементи, днес победи благодарение на компонентите, за които взе над 90 точки.

Представителят на домакините Хан Ян се изкачи до третото място – 230.33, следван от Грант Хочщейн (САЩ) и Сергей Воронов (Русия).