Владимир Илиев спечели европейската титла в спринта на 10 километра, ликувайки в Душники Здрой (Полша)! 29-годишният състезател от Троян стана първият български биатлонист, покорил върха на Стария континент при мъжете. Голям успех записа и Красимир Анев, който, въпреки че е на антибиотици, се пребори за бронза.

Илиев сгреши само веднъж на стрелбището и излезе на 4 секунди изоставане след последната стрелба. Той даде всичко от себе си във финалните метри и грабна европейската титла. Днешното отличие е трето за Владо Илиев от европейски първенства, но предишните две са с бронзов цвят.

За успеха Владо Илиев успя да изпревари с 4.9 секунди Александър Логинов от Русия, който взе среброто. Времето на българина е 24:26.9 минути.

В същото време Красимир Анев продължи с перфектното си представяне на стрелбището. Опитният състезател повали всички мишени и се пребори за бронзовото отличие от шампионата в Полша.

Димитър Герджиков също направи много добро състезание днес и завърши на 23-та позиция с изоставане от 1:05.7 минути от Илиев, като не допусна нито една грешка в стрелбата. На 56-о място остана Антон Синапов, който допусна три грешка в стрелбата, с изоставане от 2:07.1 минути.

С две грешки и изоставане от 2:46.3 минути на 77-ото място остана Михаил Клечеров, а Димитър Парталов завърши на 90-а позиция с две грешки - на 3:18.8 от Илиев. В състезанието взеха участие 121 биатлонисти.