Вашингтон Кепитълс – Сейнт Луис Блус 3:4
(1:1, 1:2, 1:1)
 
Звездата на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин стана едва петият играч в историята на НХЛ, вкарал поне 30 гола в първите си 10 сезона в шампионата. Той се разписа два пъти при загубата на тима си с 3:4 от Сейнт Луис Блус.
 
Лявото крило Александър Стийн се отличи с две попадения и една асистенция за „блусарите“, а другите попадения бяха реализирани от десните крила Дмитрий Яскин и Владимир Тарасенко. Ключовият защитник на Сейнт Луис Кевин Шатънкърк напусна терена в началото на мача заради контузия. След средата на втория период и капитанът на тима Дейвид Бейкс излезе от игра заради травма.
 
Питсбърг Пингуинс – Нешвил Предатърс 0:4
(0:2, 0:1, 0:1)
 
Вратарят Картър Хътън записа първия си мач без допуснат гол за сезона, а защитникът Роман Йоси се отличи с гол и асистенция за Нешвил Предатърс при успеха с 4:0 над Питсбърг. Така „хищниците“ запазиха първото си място в Централната Дивизия.
 
Хътън, който по принцип е резерва на Пека Рине, направи 21 спасявания в мача. Това беше вторият му мач без допуснат гол в НХЛ. Другият беше на 5 април 2014 г. срещу Сан Хосе Шаркс. Рине пропусна седми мач на Нешвил заради контузия на коляното.
 
Монреал Канейдиънс – Аризона Койотс 2:3
(2:0, 0:1, 0:2)
 
Лявото крило Лаури Корпикоски вкара два гола за Аризона Койотс при успеха с 3:2 като гост на Монреал Канейдиънс след обрат. Второто попадение на финландеца се оказа победно за „койотите“.
 
Вратарят Луи Доминик, който записа първия си мач като титуляр в НХЛ, отрази 18 удара. Защитникът Оливер Екман-Ларсон къщо се разписа за Финикс, който спечели едва за втори път в последните си 10 мача.

Ванкувър Канъкс – Минесота Уайлд 2:4
(0:0, 0:2, 2:2)
 
Левите крила Томаш Ванек, Зак Паризе и Джейсън Цукър, както и защитникът Джаред Спърджън се разписаха за Минесота при победата с 4:2 като гост на Ванкувър. Централният нападател Михаел Гранлунд направи две асистенции. Това беше пета победа в последните седем мача на Уайлд.