Италианският хокеен клуб Болцано ще се състезава в австрийската лига (EBEL) от новия сезон. Останалите 11 клуба от шампионата гласуваха за включването на 19-кратния шампион на Италия в Шампионата.
 
По този начин австрийският хокеен елит ще продължи съществуването си с 12 отбора от 5 различни държави. Едно място се оваканти след преместването на хърватския Медвешчак в Континенталната хокейна лига.
 
След продължителни преговори Болцано предостави на EBEL необходимите финансови гаранции за участие в първенството, което позволи на другите клубове да одобрят кандидатурата на италианския тим.
 
Болцано и преди правеше опити да се включи в австрийското първенство, но не получаваше разрешение. Сега ситуацията се промени, след като Фаса, Аледже и Валпеличе обявиха оттеглянето си от италианския шампионат заради финансови проблеми.
 
Редовният сезон в EBEL започва на 7 септември и ще продължи до 12 януари 2014 г. От 17 януари до 2 март е квалификационният кръг за плейофите, които започват на 7 март.
 
През сезон 2013/14 на EBEL ще участват: Ред Бул Залцбург (Ав), Виена Кепитълс (Ав), Дорнбинер (Ав), Вилахер (Ав), Клагенфурт (Ав), Инсбрук (Ав), Грац 99-ърс (Ав), Блек Уингс Линц (Ав), Орли Зноймо (Чех), Фехервар (Унг), Олимпия Любляна (Слвн) и Болцано (Ит).