Иво Гатовски се представи на отлично ниво на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки, пише Красивата страна на спорта. Дебютантът записа личен резултат 45.08 точки. С първи стартов номер нашето момче игра страхотно и беше безгрешен в скоковите си елементи – троен луц, троен рибергер и двоен аксел. Едва на финала Иво трепна в един от пируетите, което се отрази на резултата му. Все пак 24.80 точки за техника е страхотно постижение за момчето, което до преди няколко седмици лекуваше контузия на левия глезен.

„Отлично, растежът е на лице. Това, което се работи в ежедневието, го видяхме на практика, което е най-важното за всеки фигурист. Това, което видяхме в тренировъчния процес, го изпълнихме, Резултатът е отличен”, бяха първите думи на Найден Боричев. Той води таланта заедно с Даниела Величкова.

На въпрос как са подготвили Гатовски за първо Световно на родна земя той добави: „С нашия опит, с познанията ни, с това да го уверим, че е добър и, че може. Когато състезателят знае, че е подготвен добре не би трябвало да има пречки, за да се релизира в състезанията. За нас беше важно да играе по този начин, дано другата година е по-успешна. Добро класиране ще бъде добър завършек. Иво има още 3 години в тази категория и трябва да има устойчив растеж. Когато говорим за фигуристи от България или по-малка държава трябва да има постоянство, да правиш добро впечатление на съдиите, което е на-важно. Въпросът е да те запомнят с добро. Ако си спомним големите ни фигуристи, никой не е започнал с големи успехи, а от дъното”.