Канада разби Чехия с 6:0 в мач от Група „А“ на Световната купа по хокей на лед. Капитанът на „кленовите листа“ Сидни Кросби се отличи с един гол и две асистенции.

Звездата на Питсбърг Пингуинс откри резултата 8:26 минути след началото на мача. Девет минути по-късно асистира за попадението на Брад Маршан. Точно преди края на първата третина Патрик Бержерон вкара трети гол за Канада.

Джо Торнтън вкара 7:22 минути след началото на втората третина след асистенция на Кросби. Пет минути преди края на частта и Джонатан Тейвс се разписа. В средата на третия период Алекс Пиетранджело оформи крайния резултат.

В другия мач от групата сборният отбор на Европа се наложи с 3:0 над САЩ. Милан Габорик откри резултата 4:19 минути след началото на мача. Леон Драйзайтъл удвои в началото на втората част, а в края на третината и Пиер Белмар реализира за европейците.

Тази нощ предстоят мачовете от Група „В“. Първо Русия среща Швеция, а след това Финландия играе срещу сборния обор на най-добрите хокеисти на Северна Америка под 23 години.

Световната купа по хокей на лед се провежда в „Еър Канада Сентър“ в Торонто. Отборите са съставени предимно от хокеисти, които се състезават в НХЛ.