Канада разби Беларус с 5:1 и спечели Група “Х” на Световното първенство във Финландия и Швеция. Точни за успеха на “кленовите листа” бяха Райън О’Рейли (3, 49), Кори Пери (30), Райън Гетцлаф (33) и Райън Нюджънт-Хопкинс (35). Почетното попадение за Беларус бе дело на Сергей Костицин (15).

В останалите срещи от групата Словакия надви драматично Франция с 5:4, а САЩ разби Швейцария с 5:2. Така на първо място в групата от Хелзинки се класира тимът Канада с 19 точки, следван от САЩ с 16, Словакия с 15 и Финландия с 15. Това са и отборите, които продължавта към четвъртфиналите. Беларус приключи на предпоследното седмо място с 3 точки. Останалите отбори, които отпаднаха от тази група, са Франция, Швейцария и Казахстан.

В другата Група “С”, чийто срещи се играха в шведската столица Стокхол, Норвегия отнесе Дания с 6:2, Чехия разби Германия с 8:1, а Швеция срази Латвия с 4:0. Още вчера първото място в групата бе спечелено от Русия с 21 точки, а след Сборная се наредиха Швеция с 18 пункта, Чехия с 14 и Норвегия с 13. Тези четри отбора се класираха за четвъртфиналите. От надпреварата отпаднаха Латвия, Германия, Дания и Италия.