Канада разби Франция със 7:2 в среща от Група "А" на елитната дивизия от Световното първенство по хокей на лед във Финландия и Швеция.

“Кленовите листа” поведоха с 4:0 за едва 18 минути игра и си подсигуриха втора победа от три мача в надпреварата. Нюджънт-Хопкинс откри след 1:59 минути в първата третина, а след това добави още една шайба и асистенция за отбора си. Патрик Шарп от Чикаго се отчете с гол и четири асистенции, а Джейми Бен вкара две попадения и подаде за още едно. Джордан Ебърли от Едмънтън и Кори Пери от Анахайм вкараха останалите голове за тима на Канада, който се изкачи на първо място в класирането на Група "А" с актив от 7 точки. Швейцария е на второ място, а в челната четворка попадат още Финландия и САЩ, който загуби с 2:4 от Словакия в другия мач от групата.

Швеция пък оглави еднолично класирането в Група "C", след като се наложи над Дания с 6:4. "Тре кронур" имат актив от 9 точки и водят с 3 пункта пред втория Русия, който е с мач по-малко. Чехия, който победи в другия мач от групата Норвегия с 4:3 след дузпи, и Германия са на трета и четвърта позиция.