Канадецът Даниел Куомо беше представен официално като селекционер на националния отбор на България по хокей на лед. 61-годишният Куомо, който заменя на поста Кирил Ходулов, подписа договор за 3 години.

Куомо вече води младежкия национален тим в дивизия III на световното първенство по хокей на лед до 20 години във втората половина на януари в Мексико Сити, където "трикольорите" завършиха на второ място, а ще дебютира като наставник на мъжете през следващия месец на Световното първенство в дивизия Б на група II също в Мексико от 9 до 15 април, където съперници ще бъдат домакините, Австралия, Нова Зеландия, Израел и КНДР.

"Въпреки че отскоро към назначен на работа от федерацията по хокей на лед на България, успях да опозная повечето от момчетата, с които ще работя. Те са много атлетични, с качества и желание за добро и достойно представяне. Трябва да ги науча да играят най-вече правилно тактически, което ще изисква не малко усилия, но това ще бъде от полза на развитието на хокея в страната като цяло", каза Куомо.

"Предпочитам да работя с 18 до 20-годишни състезатели, но мога да организирам и курсове за подготовката на по-малките - 14-16-годишни играчи. Амбициран съм за постигане на добри резултати, тъй като това е едно предизвикателство за мен", допълни той.

Канадецът ще води и юношеския национален отбор на България до 18 години на Световното първенство в група А на дивизия III, което ще се състои през следващата седмица в Зимния дворец в София.