Царицата на шорттрека Евгения Раданова е поканена да открие ледената пързалка в Горна Оряховица, която би трябвало да заработи на 7 декември. Министърът на спорта в служебното правителство може да стане част от впечатляващото кънки-шоу, което замисля фирмата-доставчик на съоръжението, пише regnews. Дори ако ангажиментите на единствената ни медалистка от две зимни олимпиади й попречат да бъде в Горна Оряховица, на новата пързалка ще има достатъчно атрактивни събития и класни фигуристи, които да превърнат откриването на съоръжението в празник.

Организатор на събитието е фирмата, спечелила процедурата по Закона за обществените поръчки за доставка и монтаж на съоръжението – „Тегея 97” ЕООД, София. Победителят в надпреварата за горнооряховската ледена пързалка предложи цена от 195 480 лева с ДДС, които Общината ще издължи по схема за разсрочено плащане. Монтирането на пързалката се планира за началото на декември, а откриването – за 7 декември.

Ледената пързалка, която е с площ 200 кв. м, ще се намира пред Летния театър. Ще се стопанисва от ОП „Спортни имоти и прояви”. На предстоящата сесия общинските съветници ще трябва да утвърдят и цените за ползването й. Предложението на общинска администрация е за 2 лева вход за ученици и студенти, 3 лева за възрастни и 2 лева наем на кънки.