Катрин Маноилова носеше българското знаме на тържественото закриване на вторите зимни олимпийски младежки игри в Лилехамер. С два бронзови медала Маноилова е най-успешно представилата се от българската делегация, а с третото си място на 500 метра шорттрек във вторник спечели първото българско отличие в историята на младежките олимпиади.

Освен в спринта, Маноилова стъпи на почетната стълбичка и в международната смесената щафета. Третият медал за България беше спечелен от сноубордиста Валентин Миладинов в отборния ски бордър крос.

Българското участие в Лилехамер завърши в смесената щафета по биатлон. България в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Кристиян Стоянов и Петър Велчев се нареди на 13-о място със 7 наказателни обиколки и 22 допълнителни патрона, на 9.08 минути от шампионите от Норвегия. На закриването домакините предадоха щафетата на Лозана, която ще бъде домакин на третата зимна младежка олимпиада след четири години. Всички български спортисти и треньори се завръщат от Лилехамер днес с полет през Франкфурт в 20:15 часа на Аерогара София, Терминал 2.