Юко Кавагути и Александър Смирнов спечелиха петата си победа в Гран при сериите по фигурно пързаляне. Руската спортна двойка триумфира на “Ерик Бомпар Трофи” във френската столица Париж с личен резултат за сезона – 187.99 точки. Победата класира бившите европейски шампиони за финалите на Гран при, с който ще бъде открита ледената пързалка за Олимпиадата в Сочи.

Опитните състезатели останаха втори във волната си програма със 121.21 точки. След силно представяне Меган Дюамел и Ерик Радфорд заслужиха най-високата оценка – 124.43, която обаче не им позволи да се изкачат по-високо от второто място. Програмата им под звуците на саундтрака на филма “Ангел”, композирана от Филип Ромби, включваше троен луц и комбинация от троен салхов и два двойни тулупа.

Трети финишираха италианците Стефания Бертон и Андрей Онтарек. Дуото получи пета оценка за волната си програма, но въпреки нея успя да се изкачи от четвъртата до третата позиция.

Следващата седмица е Гран при турнира в Япония. След него ще стане ясен списъкът със състезателите, които ще се борят за медали на финалите. С победа и второ място Кавагути и Смирнов са сигурни участници и ще се надяват да подобрят представянето си от миналия сезон, когато спечелиха бронзов медал. Дюамел и Радфорд имат големи шансове за попадане сред най-добрите с две втори места./БЛИЦ