Хавиер Фернандес се доближи до четвъртата си поредна европейска титла, след като спечели кратката програма на шампионата на континента в Братислава, пише пратеникът на Красивата страна на спорта. Резултатът му е феноменален – 102.54 точки. Така испанецът стана едва вторият състезател и първи европеец, минал границата от 100 точки. Другият е неговият съотборник и приятел Юзуру Ханиу, чиито световен рекорд от този сезон е 110.95 точки.

Надпреварата при мъжете беше изключително интересна. В класирането следват Максим Ковтун и Михал Брезина. Четвърти и пети са преддставителите на Израел Алексей Биченко и Даниел Самохин, следвани от Иван Ригини (Италия).

Фернандес за втори път в кариерата си изпълни два четворни скока в кратка програма – отлична комбинация от четворен и троен тулуп и четворен салхов. Тройният аксел и всички елементи бяха перфектни.

С два четворни, но и падане на троен аксел, втори остана Максм Ковтун – 88.09 точки. Брезина е с 84.30. С два четворни скока е и младокът Самохин.

Флоран Амодио, който прекратява кариерата си, е осми, а Алекснадър Майоров - десети. Майоров пропусна есенния полузон, след като дари костен мозък на болния си баща.