Представителката на домакините Франциска Хилдебранд спечели спринта на 7.5 километра за жени от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг. Германката повали всичките 10 мишени и измина дистанцията за 19:46.5 минути. За Хилдебранд това е втора победа за сезона и в кариерата.

Втора се класира лидерката в класирането за Световната купа Габриела Соукалова (Чехия), която също беше безгрешна в стрелбата и остана само на 3 десети от секундата зад победителката. Трета на 2.3 секунди с 10 от 10 повалени мишени финишира Кайса Мекерейнен от Финландия.

Друга германка Лаура Далмайер пропусна една мишена в първата си стрелба и се нареди четвърта на 2.8 минути. Три българки участваха в надпреварата.

С една грешка в стрелбата Емилия Йорданова е 66-а, Десислава Стоянова е 79-а с три пропуска, а Стефани Попова е предпоследна 96-а също с три пропуснати мишени. В генералното класиране за Световната купа след 9 от 26 старна начело Соукалова с 413 точки, следвана от Мари Дорен Абер (Франция) с 374 точки и Франциска Хилдебранд с 367 точки.