Австриецът Марсел Хиршер се доближи до спечелването на Големия Кристален глобус в Световната купа по алпийски ски, след като бе отменен старта на Супер Джи на финалите за сезона в Ленцерхайде (Швейцария).
 
Отмяната на състезанието позволи на Аксел Лунд Свиндал да спечели Малкия Кристален глобус в дисциплината. Стартън при жените също не се състоя и Тина Мазе взе приза за № 1 на Супер Джи при жените.
 
Хиршер има аванс от 149 точки пред Свиндал в генералното класиране, а до края на сезона има още два старта – гигантски слалом и слалом. Слаломът обаче не е сред силните дисциплини на норвежеца и най-доброто му класиране е шесто място. Той дори не планираше да стартира на слалома в Ленцерхайде, но организаторите обявиха, че може да участва заради позицията си в генералното класиране.
 
Днешният старт в Супер Джи започна въпреки климатичните условия, но беше спрян, след като австриецът Клаус Крьол, 10-и в стартовия списък, са падна тежко и спря в предпазните мрежи. Той беше откаран с хеликоптер в болница и се предполага, че има тежки контузии на рамото и ръката.
 
Заради проваленото състезание при мъжете отпадна и старта при жените, което позволи на Тина Мазе да добави Малкия Кристален глобус от Супер Джи към Големия Кристален глобус и титлата на гигантски слалом, които вече спечели през този сезон. Тя може да спечели и Малкия Кристален глобус в слалома в неделя.