Бившата звезда на хокея Джордж Ларак се насочи към фигурното пързаляне. Това не е пореден сюжет от популярната филмова поредица “Кънки с остър връх”, а истинска история.

34-годишният бивш състезател на Финикс Койотс, Питсбърг Пингуинс и др., който бе известен с грубата си игра, си е поставил задача да популяризира фигурното пързаляне. Той ще участва в състезание за аматьори в родината си Канада, в което ще мери сили с представители на 50 клуба.

”Фигурното пързаляне е по-екстремно от хокея. Състезателите са по-устойчиви психически. Може да изглежда странно, но като фигурист имам повече травми и получих повече удари отколкото в 13-те си години в професионалния хокей”, сподели Ларак.

Той признава, че е трябвало да смени спорта по-рано. “Фигурното пързаляне е толкова красив и грациозен спорт. Ако знаех, че бих имал успехи в него и ако бях с 30-40 килограма по-малко, щях да се пробвам доста по-рано”, признава успешният хокеист.

Неговата цел е да привлече повече хора към спорта, тъй като в Канада има недостиг на фигуристи мъже.

Ларак прекрати професионалната си кариера преди година и се впусна в политиката. Той е един от първите цветнокожи хокеисти, макар че почти се отказва заради расистки обиди като дете. В последно време Джордж се занимава с благотворителност./БЛИЦ