Президентът на Българската федерация по хокей на лед Красимир Кръстев обяви, че всички сили са насочени предимно към младите. Огромен е и интереса към предстоящото Световно за жени, на което София е домакин през март 2011 г.

"Нашите усилия са насочени към подрастващите и развитието на детско-юношеския хокей. Направихме доста относно тази идея, като шест страни основахме по наша инициатива Европейска югоизточна лига по хокей на лед до 16 години. Договорът бе парафиран неотдавна в Сараево, а страните са Хърватска, Румъния, Босна, Сърбия, България и Турция. Идеята е да се увеличат мачовете на децата. Има водени разговори да изграждането на хокейни площадки в Сливен, Бургас и Стара Загора. Това е основната ни идея, но знаете какво е икономическото състояние на повечето общини. Предполагам обаче, че усилията ни ще се увенчаят с успех през следващите 1-2 години. Имаме и запитвания към Международната федерация за това каква помощ може да ни бъде оказана относно проектиране и реализирането на такива площадки. Дано това се осъществи от Международната федерация, защото една такава площадка ще струва между 1 - 1,5 милиона лева.", заяви Кръстев.

Шампионатът при мъжете, който ще се бъде от 5 кръга с едва три отбора участника (Славия, ЦСКА и "Левски"), ще бъде охраняван от полицията. Тази вечер един срещу друг се изправят Славия и ЦСКА, а този четвъртък е "вечното дерби" от 20:45 ч. в Зимния дворец.

Другата година е и Световното първенство по хокей на лед за жени, като освен България, като домакин ще участват още и отборите на Турция, Полша, Испания и Ирландия./БЛИЦ