Националният отбор на България по хокей на лед за юноши до 18 години допусна първа загуба на световното първенство в Дивизия II, група "В" в испанския град Пучерда.

В четвъртия си двубой българите отстъпиха пред състава на Китай с 2:7 (1:4, 1:2, 0:1) и по този начин се простиха с шансовете си за първото място, което осигурява промоция за участие в група "А" на Дивизия II през следващата година.

Головете за тима, воден от Дерек Айслер, вкараха Алекс Иванов още в петата минута и Даян Макмълин в 16-ата на втората третина. Попадението на Иванов даде преднина на българския отбор, но още до края на първата третина Китай отговори с четири шайби в мрежата на Георги Миланов.

В класирането в групата Китай е лидер с максималните 12 точки, пред България с 8 и Испания със 7. Домакините обаче са и с мач по-малко, като ако победят по-късно днес Израел, в събота ще спорят за първата позиция с китайците.

За България предстои мач с Австралия, с който тимът ни завършва участието си на турнира в Пучерда. До момента "кенгурата" имат победа и две загуби, а по-късно днес срещат тима на Тайван.