Родителите на американската сноубордистка Кейтлин Фарингтън намериха доста странен начин, за да осигурят участието на тяхното момиче на Олимпийските игри в Сочи. Те са продали всичките си крави от семейната ферма в Съни Вали - Айдахо, за да осигурят достатъчно финансови средства за подготовката и участието на една от колежките на Александра Жекова на зимните олимпийски игри.

В интервю за телевизия "Ен Би Си" 24-годишната спортистка признава, че за да бъдат заплатени разходите по тренировъчните сборове преди Сочи, родителите са се разделили с абсолютно всичките си животни.

„Всяка седмица преди да замина на състезание или лагер, аз приличах повече на търговка на рогат добитък. Рано сутринта товарехме в камионите животните. Баща ми ги караше за продан. Парите отиваха за разходите по пътуванията и състезанията, които бяха през уикендите. И в крайна сметка сега във фермата нямаме нито едно животно. Родителите искаха да ми помогнат, защото знаят колко обичам сноуборда. И искаха да се докажа, че мога да успея в спорта", разказва Фарингтън.

Това ще бъде дебют за Кейтлин Фарингтън на Олимпийски игри. Тя разкрива, че нейните любими спортове са голфът и сърфингът.

Кейтлин има сребърен медал от световното първенство през 2008 година за юноши и девойки, призьорка е от Световната купа в Парк Сити (САЩ). На домашна сцена е победителка за Гран При на САЩ за 2013-а, а на Световното през миналата година се класира на 4-о място. Тя се състезава основно в дисциплината халфпайп.