Кошмарът за швейцарския скиор Даниел Албрехт продължава. Албрехт ще пропусне началото на сезона в Световната купа заради контузия на коляното. 27-годишният швейцарец получи травмата по време на тренировка за гигантски слалом преди сезона.

Албрехт подготвяше завръщането си на пистата след почти двегодишно отсъствие. Той пропусна два сезона и зимните олимпийски игри във Ванкувър след ужасно падане на тренировка за спускане през януари 2009 г. в Кицбюел. Тогава лекарите едва успяха да спасят живота му след тежките травми на мозъка и белите дробове, а той прекара няколко седмици в изкуствена кома. Едва тази година стана ясно, че ще може да се състезава отново.

Албрехт ще пропусне откриването на сезона с гигантския слалом в Зьолден (Ав) на 22-24 октомври, както и слалома в Леви (Фин) на 14 ноември. Очаква се алпиецът да е на крака за спускането в Лейк Луис (Кан) на 27 ноември.

Албрехт минаваше за един от най-обещаващите скиори преди нещастието на "Щрайф". Има пълен комплект медали от световното първенство в Оре (Шв), като е шампион в комбинацията и има сребърен медал в гигантския слалом и бронзов в отборното състезание./БЛИЦ