Българинът Красимир Анев записа рекордно високо класиране в индивидуален старт на 20 км от Световната купа по биатлон. В Нове Место националът се нареди 16-и с време 50:11.6 минути и изоставане от 2:52.6 минути от победителя Андрей Маковеев (Русия).

24-годишният Анев направи една грешка при четвъртата си стрелба, която не му позволи да дебютира в топ 10. Предишното му върхово постижение беше 18-о място от Остерсунд (Швеция) миналия сезон. За класирането си Краси взима 25 точки за ранглистата.

Михаил Клечеров е 42-и с две грешки и изоставане от 4:53.6 минути. Владимир Илиев е с 7 позиции по-назад, след като не успя да свали три мишени. Мартин Богданов стартира вместо Мирослав Кенанов и остана сред последните с пет пропуска на стрелбището.

Победителят Маковеев не сбърка на рубежа в четирите си стрелби и даде време 47:19.0 минути. Втори е Емил Хегле Свендсен (Норвегия), който направи два пропуска, а трети Бьорн Фери (Швеция).

Утре Световната купа по биатлон продължава със спринт за жени, а ден по-късно и за мъже. На 15 януари (неделя) са преследванията.