Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев е с вирусно заболяване, съобщи той пред БЛИЦ от далечен Ванкувър. Тази вечер от 21:30 часа българско време е щафетата, с която ще приключи участието на българските биатлонисти на 21-ите зимни олимпийски игри.

За нашите от първи пост ще стартира Михаил Клечеров, а след него са Владимир Илиев, Мирослав Кенанов и Красимир Анев.

"Повален съм от вирус, вдигам и температура. Добре, че в момента тя не е висока. Вземам лекарство. Дано в оставащите часове преди старта да се подобри състоянието ми", надява се Анев.

"Тук във Ванкувър е плъзнал някакъв вирус. Владо Илиев бе с хрема, но вече е по-добре. Хубаво е, че останалите в нашия лагер са здрави. Колкото и да съм болен стискам зъби и стартирам. Искам да браня честта на България. Всички сме амбицирани за достойно представяне, не искам да се излагаме", добави Анев пред БЛИЦ.

Той каза още, че днес не е имал достатъчно сили, за да проведе пълноценна тренировка.

Съществува минимален шанс биатлонистът от Самоков да не стартира в щафетата тази вечер. Треньорът Георги Фъртунов разчита много на Анев и именно за това му е поверил последния пост. Два часа преди началото на надпреварата може да се направи промяна в състава ни. Ако се стигне до този вариант, тогава мястото на Анев ще заеме Мартин Богданов.

Това ще бъде първо участие на мъжката ни щафета на олимпийски игри след 1992 година. Тогава в Албервил Красимир Виденов, Христо Воденичаров, Спас Гоелев и Спас Златев завършиха 14-и.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ