Българинът Красимир Анев постигна историческо класиране, като завърши осми на 20 км индивидуално бягане в Йостерсунд за Световната купа. Това е най-доброто представяне на наш биатлонист за последните 20 години.

Анев се движеше отлично в надпреварата, като беше свалил всичките си мишени до последната стрелба. В нея той пропусна финалния си изстрел и трябваше да се примири с осмото място. Дори така, това е най-доброто класиране в кариерата му и ще му донесе премия от 1000 евро. 25-годишният Анев спечели сребърен и бронзов медал от европейското в италианския курорт Риднаун-Вал Ридана през февруари 2011 г.

От другите българи в шведския зимен център Михаил Клечеров завърши на 47-о място с 2 грешки, Владимир Илиев остана 60-и с 4 грешки в стрелбата, Мирослав Кенанов е 74-и с 4 грешки.

Победител е французинът Мартен Фуркад, който направи само една грешка при четирите си влизания на стрелбището. Втори остана австриецът Доминик Ландертингер, който също направи един пропуск. Третото място е за Емил Хегле-Свендсен от Норвегия,който не допусна грешка в стрелбата, но бяга по-бавно от съперниците си