Спортният ски сезон започна преди месец, а през този уикенд в Банско бе открит и любителският в България. На шоуто участваха редица знаменитости в алпийските ски от близкото и по-далечното минало. В Балканската ски столица присъстваха Марк Жирардели, Андреас Венцел, Мария Вализер, Йозеф Щробл, Михаел фон Грюниген, Люк Алфан, Михаел Флайт, както и родната легенда Петър Попангелов.
 
Ски спортът освен шоу и състезателна част има и красива страна. Този път не става дума за дума за красотата да се наблюдава спускането по пистата на някой майстор, а за чистата физическа красота на някои от състезателките. Леката атлетика, спортните танци, гимнастиката и фигурното пързаляна отдавна са известни със своите секс символи. Ските обаче въобще не им отстъпват.
 
Тук ще представим някои от най-сексапилните и красиви скиорки. Подборката няма претенции да е официална или изчерпателна. Със сигурност има и други състезателки в Световните купи по алпийски ски, ски бягане или биатлон, които заслужават да бъдат в листата.
 
АЛПИЙСКИ СКИ
Линдзи Вон
Американката не само е една от най-добрите скиорки в Световната купа, но е и сред най-красивите. Наскоро Линдзи Вон позира за корицата на американско списания като Шарън Стоун от “Първичен Инстинкт”. Това само подчерта статута й на секссимвол на ски спорта.

lindsey_vonn.jpg
 

Джулия Манкузо
Още една красива американка в Белия керван. Манкузо е позната и с освободеното си поведение. Доказателство за това е снимката й с британската скиорка Чели Алкот във вана на открито.

julia_mancuso.jpg
 

Чеми Алкот
Великобритания не може да се похвали с усрешни ски състезатели, но пък Чеми Алкот е една от най-красивите представителки на снежните спортове.

chemmy_alcott.jpg
 

Рети Щиглер
Дъщерята на легендарния австриец Пепи Щиглер се състезава за САЩ. Тя не може да се похвали с успехи по пистите, но пък пленява зрителите с красотата си.

reti_stiegler.jpg
 

Мануела Мьолг
Италианката е специалист в стартовете на слалом и гигантски слалом, но със сигурност може да намери и специално място в сърцата на мъжката аудитория на ски спортовете.

Manuela_Moelgg.jpg
 
Тина Мазе
Словенката е една от най-добрите състезателки в гигантския слалом, а на олимпийските игри във Ванкувър спечели два сребърни медала. Що се отнася до красотата й, мястото на Мазе също е в челните места на класациите.

tina_maze.jpg
 

Мария Рийш
Германката е основната конкурентка на Линдзи Вон по пистите през последните години, но не отстъпва на американката и във външния си вид. Въпреки противопоставянето си в редица класации, двете са доста близки приятелки.

maria_riesch.jpg
 

СКИ БЯГАНЕ
Терезе Йохауг
Ски бягането е част от северните дисциплини. Когато стане дума за северната част на планетата е невъзможно да се мине без асоциацията със сексапила на скандинавките. Терезе Йохауг е типичен представител на красотата на севернячките – руса коса и сини очи. Тук ви предлагаме не снимка, а видеоклип от фотосесия на норвежката.


 

Шарлоте Кала
Шведката е олимпийска шампионка от Ванкувър в 10-километровия спринт и вицешампионка в отборния спринт, но със сигурност има място в първите места и в различните конкурси за красота.

charlotte_kalla.jpg
 

Юстина Ковалчик
Полякинята е сред най-успешните ски бегачки в последните години, но освен това не отстъпва и на съперничките си по привличане на мъжките погледи.

justina_kowalczik.jpg
 

БИАТЛОН
Магдалена Нойнер
Германката е призната за една от най-сексапилните биатлонистки. Когато красотата й е съчетана и с успехите по състезанията, Нойнер се превръща в една от най-желаните спортистки в света.

magdalena_neuner.jpg
 

Катрин Хитцер
Тя може и да отстъпва значително на германската си сънародничка Нойнер по спечелени победи, но със сигурност не й отстъпва по красота.

kathrin_hitzer.jpg
 

Кайса Мякяряйнен
Финландката има само две победи в Световната купа по биатлон, но е призната за една от най-сексапилните спортистки в страната си.

kaisa_makarainen.jpg
 

Отборът на Канада
Преди време националният отбор на Канада се снима за еротичен календар, за да събере средства за подготовката си за сезона в Световната купа. Момичетата от тима показаха, че под състезателния екип се крият красиви тела.

canada_biathlon.jpg