Норвежецът Хенрик Кристоферсен записа третата си победа в слалом от Световната купа през този сезон, след като триумфира във Венген (Швейцария) и увеличи аванса си в класирането в дисциплината. Основният му конкурент Марсел Хиршер не успя да завърши втория манш.

Кристоферсен беше най-бърз в първия манш и при второто си спускане по пистата се оказа с 0,30 секунди по-бърз от италианеца Джулиано Рацоли. Трето място зае Стефано Грос (Италия).

Кристоферсен, който има аванс от 140 точки пред Хиршер в класирането за Малкия Кристален глобус в слалома, заема трето място в генералното класиране. Водач е норвежецът Аксел Лунд Свиндал, а втори е Хиршер.

Свиндал спечели спускането във Венген вчера, а сънародникът му Киетил Янсруд триумфира в комбинацията в петък. Така и трите състезания в швейцарския зимен център бяха спечелени от норвежци.

Следващият етап от Световната купа при мъжете е в Кицбюел. Стартовете започват във вторник и според програмата трябва да се проведат състезания по Супер Джи, комбинация, спускане и слалом.