България няма да има представителка на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки в София следващата седмица противно на стартовия списък, пише Красивата страна на спорта. Анна Афонкина няма да вземе участие в шампионата заради контузия. В официалния стартов списък, който бе обновен преди два дни, обаче името на натурализираната руска състезателка стои.

Още в петък на пресконференцията преди състезанието Красивата страна на спорта попита дали Афонкина ще участва, след като пропусна втория кръг от Държавното първенство и не беше заявена за третия. Уклончивият отговор беше, че тя има лека травма, но ще се излекува.

Всъщност, от почти два месеца Анна не тренира и поне още толкова няма да стъпва на лед. Симпатичната рускиня вече дори се е прибрала в родината си, където ще се лекува. Още на Европейското първенство в Будапеща (Унгария) през януари Афонкина се представи под очакваното заради контузия и настинка.

За съжаление България няма друга фигуристка покрила норматива за участие. В Гран при сериите за девойки видяхме Василена Якимова, която се представи доста слабо, а и този сезон не сме я видели на състезанията у нас заради травма.