Лада (Толиати) се завърна в шампионата на КХЛ с домакинска загуба с 2:5 от Югра (Ханти Мансийск). С голове за гостите се отличиха Игор Магогин, Тони Раяла, Никита Гусев, Сергей Леснухин и Иван Яценко. За Лада се разписаха Петер Подхрадски и Мартин Затович.
 
Това беше първи мач за Лада в КХЛ от сезон 2009/10 насам, когато отборът беше изваден от шампионата заради липса на отговаряща на изискванията зала.
 
Финландският новак в шампионата Йокерит записа домакинска загуба в първия си мач в КХЛ. Тимът от Хелзинки отстъпи с 4:5 след продължение на Динамо (Минск). Канадецът Джонатан Чичу се отличи с три гола и две асистеции за тима от Минск. Мат Елисън вкара победния гол в продължението.
 
Ак Барс (Казан) победи Автомобилист с 3:2 при завръщането на Зинетула Билялетдинов начело на тима от Казан. Оскар Мьолер, Иля Никулин и Яне Песонен бяха точни за победителите. Александър Бумагин и Алексей Симаков вкараха за гостите.
 
В първия си мач под ръководството на Вячеслав Биков СКА (Санкт Петербург) записа домакински успех с 5:3 над Локомотив (Ярославъл). Два гола за успеха отбеляза звездата на тима Иля Ковалчук.