Обещаващата млада швейцарска скиорка Лара Гут трябва да си търси нов треньор, след като личният й наставник бе привлечен на работа в мъжкия тим на страната.

Мауро Пини прекъсва работата си със 17-годишната двойна сребърна медалистка от световното първенство, за да застане начело на състезателите по спускане в мъжкия национален отбор, обявиха от швейцарската ски федерация.
 
“Лара е истински феномен, който притежава невероятен талант и тренира със себераздаване”, заяви Пини в нарочно изявление, което бе разпространено от федерацията. – Годините прекарани с нея бяха и отбора бяха незабравими.”
 
Гут спечели първото си състезание от Световната купа през декември и е считана за една от най-големите конкурентки на американката Линзи Вон за олимпийските игри във Ванкувър през следващата година.
 
“Отборът на Лара Гут благодари на Мауро за работата му и му желае бъдещи успехи, обявиха в свое изявление от мениджмънта на скиорката. – Не искаме да прибързваме с назначаването на нов треньор, но целта ни е да намерим най-доброто решение.”
 
Гут финишира на второ място след Вон на спускането на световното първенство във Франция през февруари. Швейцарката спечели и сребърен медал в суперкомбинацията, където Вон бе дисквалифицирана, въпреки че водеше след слалома.
 
В мъжкия национален отбор на Швейцария Пини наследява Патрис Морисо, който е получил много по-изгодна финансова оферта да тренира спускачите от тима на Франция./БЛИЦ