Една от легендите на алпийски ски Бенямин Райх обяви днес на пресконференция във Виена, че слага край на състезателната си кариера. 37-годишният австрийски скиор има 4 олимпийски медала, от които два златни, както и цели 10 отличия от Световни първенства, включително и 4 титли.

Райх дебютира в Световната купа през 1996 година и изкара 19 години в професионалните ски (общо 441 състезания в СК), като записа общо 32 победи в Световната купа, 36 подиума, 1 титла в генералното класиране и 8 в отделните дисциплини.

Той беше специалист на техничните дисциплини - слалом и гигантски слалом. Райх е и спортист номер 1 на Австрия за 2006 година.

"Вече нямам мотивацията да преследвам лимита на възможностите си, а без това в ски състезанията няма как да успееш", каза Райх.

"Тренирах здраво и с голямо удоволствие през цялото лято. В топ форма съм, здрав съм. Но когато се замисля за състезанията, за предстоящия старт на сезона, ми липсва мотивация. Затова реших да предприема тази крачка и да прекратя кариерата си", допълни австриецът, който през април се ожени за колежката си Марлийз Шилд, която пък прекрати своята кариера през септември 2014 г. През юни те обявиха, че очакват първото си дете.