Хокейната легенда Горди Хоу отново беше приет в болница. Първоначално се твърдеше, че Мистър Хокей е получил нов сърдечен удар, след като в последните пет седмици претърпя два такива.
 
Той е бил намерен от дъщеря си Кати в безсъзнание в леглото. Направеният преглед обаче е показал, че 86-годишният Хоу не е получил сърдечен удар. Спорел лекарите той по-скоро страда от дехидратация и преумора. Очаква се днес бившият хокеист да бъде изписан от болницата.
 
Горди Хоу е една от най-големите легенди на НХЛ. Той четири пъти е печелил Купа Стенли и 23 пъти е участвал в Мача на звездите. Хоу е единственият хокеист, който е играл в НХЛ в пет различни десетилетия – от 40-те до 80-те години на ХХ век. През кариерата си е играл 26 сезона в Националната хокейна лига, като първите 23 от тях са за Детройт Ред Уингс. Има и шест сезона в Световната хокейна асоциация (конкурент на НХЛ през 70-те) с Хюстън Аерос и Ню Инглънд Уейлърс.
 
Легендарният канадец дълго време държеше рекордите на НХЛ по отбелязани голове и записани точки, но и двете постижения бяха подобрени от сънародника му Уейн Грецки. Хоу все още държи няколко рекорда в НХЛ – най-много сезони с поне 20 гола (22 сезона), най-много изиграни мачове в редовния сезон (1767), най-много голове в редовния сезон (801) и най-много точки в редовния сезон (1850). Той е единственият хокеист, играл в НХЛ, след като е прехвърлил 50-годишна възраст.