Лидерът в НХЛ Калъмбъс Блу Джакетс записа рекордна в историята си 15-а поредна победа след 4:2 при гостуването си на Минесота Уайлд в среща от редовния сезон. Така Калъмбъс задмина постиженията от 14 поредни успеха на Бостън Бруинс (сезон 1929/30) и Вашингтон Кепитълс (2009/10) и е само на 2 победи от абсолютния рекорд на Питсбърг Пингуинс. „Пингвините” записаха 17 поредни победи през сезон 1992/93.

Кам Аткинсън се разписа два пъти за успеха на гостите, а вратарят Сергей Борборвски отрази 29 шайби. Брендън Саад асистира за другите две попадения на Джак Джонсън и Сет Джоунс.

Минесота прекъсна серия от 12 последователни победи, включително и изравнен клубен рекорд с 8 поредни успеха като домакин. Това беше първи мач в историята на НХЛ между два отбора в толкова сериозни поредици от победи.

В същото време чешката легенда Яромир Ягър вкара 756-ия си гол в НХЛ и добави и асистенция, помагайки на Флорида Пантърс да прекъсне серия от четири поредни загуби след 3:1 при визитата на Далас Старс. 44-годишният чех е втори във вечната ранглиста на реализаторите, след като през миналата седмица измести Марк Месие.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ