Линдзи Вон и останалите звезди от Световната купа в ски-алпийските дисциплини, които пристигнаха днес в България, ще бъдат специални гости на конкурса за красота Мис Банско в събота вечер.

Американката и другите звезди ще се състезават в зимния ни курорт от петък до неделя. Те обаче са поканени да присъстват и на надпреварата в Гранд Хотел Банско и да видят коя ще се окичи с короната на най-красива банскалийка. На конкурса ще се състезават 10 красавици, които ще дефилират в три тура - по ски облекло, по бански костюми и с официалните рокли на дизайнерката Милена Вельова. Водеща на надпреварата ще бъде носителката на няколко титли за красота Ваня Ласкаракиева.

Линдзи Вон дойде без паспорт в София благодарение на германските власти, които й издали временен документ за пътуване. Американката тръгнала за летището в Мюнхен, откъдето да хване полета за София, но на терминала разбрала, че си е забравила личните документи в Залцбург. Местните власти й издали временен документ по бързата процедура, с който да пътува за България.