Четирикратната носителка на световната купа по ски-алпийски дисциплини Линдзи Вон е приета в болница във Вейл, щата Колорадо, където постъпи предния ден. Американката е била подложена на пълни изследвания заради острите стомашни болки, които изпитвала в последните две седмици, съобщи говорителят й Люис Кей.

Хайнц Хамерле, който отговаря за подготовката на ските на Вон, пък разкри, че тя влиза в тази болница не за първи път. "Каза ми, че я боли цялото тяло. Тя е влизала в тази болницата два или три пъти, но за първи път прекарва нощта там", каза той.

28-годишната спортистка най-вероятно има психологически проблем. Миналата седмица тя написа в профила си в социалната мрежа Twitter: „Не се чувствам никак добре”. Предполага се, че Вон е приела много тежко раздялата с бившия си съпруг Томас и се е депресирала. Освен това през април тази година стана ясно, че звездата на световните ски дължи на американските данъчни служби 1,3 милиона долара, което също би могло да я натовари психически.

Линдзи пропусна слалома във Финландия миналата седмица, за да се подготвя за предстоящата надпревара в Аспен на 24 и 25 ноември. Тя имаше насрочено и социално събитие в петък, но трябваше да го отложи заради заболяването.
Американката стартира само в едно състезание от началото на сезона – гигантския слалом в Зьолден, където не завърши. През миналата година тя спечели в австрийския курорт и постигна още 11 победи за Световната купа, с което спечели четвъртия си голям Кристален глобус.