Американската олимпийска шампионка в ски алпийските дисциплини Линдзи Вон реагира въодушевяващо на завръщането си на пистата в тренировка преди стартовете в канадския зимен център Лейк Луис.

„Десет месеца след падането ми отново съм на старта. Толкова съм щастлива, че не мога да го опиша”, заяви четирикратната носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тя има рекордните 14 победи в Лейк Луис.

Американката финишира на 22-о място в тренировката, но все още не знае дали ще стартира в спусканията в петък и събота, както и в супергигантския слалом в неделя. Най-бърза на тренировката в Лейк Луис бе испанката Каролина Руис Кастийо с време 1:57:40 минути. След нея остана германката Мария Хьофъл-Рийш.

„Обичам Лейк Луис. Мисля, че това е идейлното място за моето завръщане”, допълни Линдзи Вон, кято падна по време на тренировка в Колорадо на 19 ноември и разкъса частично връзки на дясното коляно, на което претърпя операция през февруари. Имаше съмнения, че Вон може да пропусне дори олимпийските игри в Сочи през февруари. Все пак прегледите показаха, че, че контузията й не е толкова сериозна и тя може да отложи операция на коляното си за след Олимпиадата.