Звездата на алпийските ски Линдзи Вон беше заклещена от фенове на вратата на летище "София". Водачката в класирането за Световната купа слезе от самолета с усмивка и позира за фотографите и операторите.

На аерогарата обаче имаше доста привърженици, които започнаха да скандират името й и да я преследват за автографи. Чаровната американка първоначално обърна внимание на феновете си, след което видимо се изнерви и побърза да напусне сградата. Това не стана толкова лесно и тя беше заклещена на подвижната врата, което още повече я вбеси. Наложи се охраната да се намеси и набързо да я съпроводи до луксозен автомобил, който ще я откара в Банско.

Родената на 18 октомври 1984 година Вон има златен и бронзов медал от Олимпиадата във Ванкувър. Тя е двукратна световна шампионка и трикратна носителка на Големия кристален глобус в Световната купа.

Най-известните алпийки кацнаха у нас с над два часа закъснение. Те пристигнаха от Москва, където вчера се проведе градско състезание с най-добрите състезателки.

В събота и неделя (25 и 26 февруари) зимният ни курорт приема спускане и супергигантски слалом от Световната купа за жени. Както е известно, миналия уикенд у нас се проведоха два старта за мъже, които бяха спечелени от младия австриец Марсел Хиршер.